Reviews

Ervaringen kinderen

W (10 jaar)
Ik mocht altijd bij je tekenen, en dan praten we wat. Nu we klaar zijn praat ik op school, thuis en op het voetbalveld, zonder dat ik erbij teken. Fijn, gewoon zeggen waar ik mee zit.

S (15 jaar)
Wat een helderheid en inzicht. Ik durf meer, ben opener geworden, zelfstandiger.

I  (11 jaar)
Kritiek krijgen blijft niet leuk, maar het ermee omgaan gaat me nu een stuk beter af.

R  (8 jaar)
We deden altijd wat ik leuk vond, kleien, kettingen maken, wandelen. Ik heb niet echt iets moeten leren, wel weet ik dat ik het nooit fout deed en dat ik me nu veel beter voel.

J (10 jaar)
Ik kan nu veel beter met kritiek omgaan en heb bijna geen ruzie meer op school.

M (ouder):
Voor ons als ouders; een luisterend oor, een adres voor advies maar ook iemand die er is als je het nodig hebt, als je het even niet meer weet hoe de problemen aan te pakken en een halt toe te roepen. Iemand die je met raad en daad weet bij te staan. Iemand die bereid is ook andere partijen er van te overtuigen actie te ondernemen waar en wanneer dat nodig is. Je wilt dat je kind een onbezorgde, gelukkige jeugd beleeft, een gezonde basis meekrijgt om zich te ontwikkelen tot een sterke persoonlijkheid. En als dat niet zo loopt zoals je hoopt, dan maakt je dat als ouder onzeker en erg ongelukkig. Je gaat aan jezelf twijfelen, doe ik het wel goed, zie ik het wel goed en overdrijf ik het niet en dat allemaal omdat je niet de bevestiging krijgt vanuit je omgeving. Je gaat op zoek naar het waarom maar loopt tegen een muur van onbegrip. Op zo’n moment terug kunnen vallen op iemand die je verhaal wil aanhoren en daarop wel de actie onderneemt om te proberen het tij te keren geeft je het vertrouwen dat je WEL goed hebt gezien. Ze begrijpt jou angsten ten aanzien van je kind, ze leeft me je mee en ze steunt je. En samen ga je op zoek naar oplossingen met maar één doel, jou kind weer gelukkig zien zijn. Onze ervaringen met de gesprekken er omheen zijn louter positief. Dankzij Greet is het ons gelukt, om het zonnetje weer te zien schijnen. We zien de toekomst weer met vertrouwen tegemoet.

Ervaringen feelgood kind cursus

J (ouder)
Greet, je bent een heel rustig en positief mens. Je laat een kind, kind zijn! Iedereen mag er zijn en is de moeite waard. En dat is heel belangrijk. Respect voor elkaar staat hoog in het vaandel en dat leren kinderen van jou. Kinderen vertrouwen je volledig en gaan met een prettig gevoel naar je toe. De dinsdag was voor hen een wekelijks terugkerend feestje.

N: (kind)
De Feelgoodcursus is leuk, gezellig en leerzaam. Elke week krijg je een opdracht mee en daar maak je een klein verslagje van in het schrift dat je bij aanvang van de cursus krijgt. Elke bijeenkomst ga je de opdracht van de week ervoor bespreken en daarnaast ga je ook nog koken, muziek maken, zingen, sporten, knutselen en speel je regelmatig een rollenspel om te kijken hoe je bepaalde situaties het beste aan kunt pakken of op kunt lossen. Door het volgen van de cursus heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en dat was voor mij erg belangrijk. Ik weet nu beter hoe ik moet reageren als andere kinderen me pesten. Greet is een gezellige vrouw, ze is heel aardig en ze stond altijd voor me klaar. Ging zelfs mee naar mijn school!

I: (ouder)
Mijn dochter heeft nu beter inzicht in wat haar gedrag te weeg brengt bij anderen. Ze is niet meer zo snel boos en nauwelijks nog driftig.

Ervaringen volwassenen individueel

M. (ontwerper)
Enige tijd geleden kwam ik thuis te zitten omdat het me allemaal te veel werd. Ik had het te druk met werken, de kinderen, huishouden en het sociale leven. Ik heb toen contact gezocht met Greet. Ik was uit balans en hoopte dat zij mij weer op de goede weg zou krijgen. Greet leerde me kritisch naar mezelf en naar mijn omgeving kijken. En hielp me ook juist de criticus die ik naar mezelf toe was te laten zien. Ze stuurde aan op meer structuur in mijn weekplanning en vooral tijd voor mezelf te vinden. Dit was ik namelijk vergeten… Soms kan iemand van buitenaf je dingen aangeven of vragen beantwoorden die je zelf naar verloop van tijd niet meer ziet. Dat heeft Greet voor mij gedaan. Greet is een warme en eerlijke persoonlijkheid en mede dankzij haar ben ik weer langzaam uit mijn dip gekomen.

Ervaringen Gezin

A
Via mijn logopediste heb ik het telefoonnummer gekregen van Greet omdat ze daar veel goede resultaten gezien heeft bij de kinderen die ook bij haar in behandeling zijn (geweest). Greet heeft allerlei spelletjes en oefeningen met onze beide kinderen gedaan en ik ben samen met mijn man een paar keer op gesprek geweest. We hebben een druk bestaan met een eigen bedrijf waar we beiden zeer actief in zijn. Uiteindelijk heeft Greet een rapport opgemaakt met onze gezinssituatie en situatie van school. Dit was soms best met de neus op de feiten gedrukt hoor, maar ze had wel volkomen gelijk!!! We zijn hieraan gaan werken en we hebben nu een werkelijk gelukkig gezinnetje!!! Ik heb een periode gehad dat het helemaal niet leuk was om een tweeling te hebben, maar nu zijn beide kinderen zo ontzettend gegroeid in zelfvertrouwen en socialiteit, dat we eigenlijk wel kunnen zeggen dat we het perfecte gezin hebben. Overal krijg ik ook complimenten dat de kinderen zo veranderd zijn in hun voordeel. Tevens zijn ze zelf ook veel gelukkiger samen. En eigenlijk kan ik met gerust hart zeggen dat ik dit allemaal te danken heb aan Greet. Dus bij deze: Greet, ontzettend bedankt!!!!

Ervaringen relatie

E en H
Deze gesprekken hebben ons enorm geholpen om te kijken waar we steeds in vastliepen. Toen we dat zagen gingen we pas weer echt samen op weg. We kennen elkaar nu veel beter en staan er samen aan.

K (man)
Greet is gewoon Greet! Daar kun je van op aan, die kun je vertrouwen, je voelt je gewaardeerd, gezien en begrepen. Ze geeft je van alles terug, het voelt alsof het van jezelf is. Het past, het klopt.

M (vrouw)
Greet heeft een open oor en hart. Is toegankelijk en erg duidelijk in de confrontaties soms.

S (vrouw)
De gesprekken leiden tot een bewustwording bij mezelf. Verwonderlijk.

J (man)
Het heeft me duidelijk gemaakt dat het tussen ons niet meer goed komt. Dat was verschrikkelijk, maar ook goed, want nu pas konden we verder en het voor de kinderen goed gaan regelen.

Ervaringen werk

E (arbeidsconsulent UWV)
Door de reorganisatierondes binnen ons bedrijf ben ik onzeker geworden over mijn waarde. Ik durf mezelf niet te laten zien maar dat wil ik eigenlijk wel. Wat heb ik nog te bieden? Ik ben mezelf weer geworden. Heerlijk om weer te laten zien wie ik ben en dat ik er mag zijn. Het heeft me binnen mijn werk veel nieuwe projecten en relaties gebracht. Het is me duidelijker geworden, ik ben duidelijker geworden. Ook de sfeer is veranderd, maar dat is natuurlijk omdat ik daar zelf anders in ben gaan staan.

T.(grafisch ontwerper B- Covered)
Ik durf niet zo goed mijn werk en ideeën aan klanten te laten zien en laat dat nu door collega’s overnemen met als gevolg dat de klanten mij niet serieus nemen. Ook heb ik moeite om nee tegen mijn collega’s te zeggen als ze mij om hulp vragen terwijl ik het zelf al te druk heb. Ik had niet gedacht dat er ook een stukje van vroeger bij zou komen kijken. Hele leuke gesprekken met mijn moeder en zus zijn er uiteindelijk uit voorgekomen. ongelooflijk hoe een mens in elkaar zit. En op het werk? Geen problemen meer. Ik durf te laten zien dat ik ook mijn grenzen heb en dat is voor de ander ook alleen maar prettiger. Als ik een enkele keer toch aan mezelf voorbij ga herken ik het en kan ik er op terugkomen. Ook dat voelt goed.

Ervaringen groepstraining

Basisschool
Wij wilden als team meer inzicht krijgen in het pestgedrag van leerlingen en hoe dat aan te pakken. We hebben vooraf vragenlijsten van Spiral Dynamics ingevuld. Natuurlijk wisten we al hoe de ontwikkeling van kinderen in elkaar zit, maar hoe dat de motivatieontwikkeling loopt en hoe je daar dan op in kunt springen was voor ons echt vernieuwend. Dat sommigen binnen ons team juist wel en anderen helemaal niet met deze problematiek om kunnen gaan was erg confronterend maar ook verhelderend. We weten nu wie we op welke gebieden binnen het team kunnen inschakelen en maken nu beter gebruik van ieders kwaliteiten. Ook is duidelijk geworden waar de gaten vallen in ons team. We missen mensen met commercieel inzicht. Iets waar de directie bij een volgende vacature naar kan kijken maar dat we nu met ouderhulp proberen aan te vullen.

Consultancybedrijf
Wij wilden als team meer weten van Spiral Dynamics en dat combineren met een leuke dag samen omdat er de laatste 2 jaar enkele nieuwe mensen zijn bijgekomen. Ongelooflijk dat je door een soort doe/drama/theaterdag zelf ervaart hoe een mens in elkaar zit en waar je eigen blinde vlekken zitten, je afkeren, je kwaliteiten, je kern. We hebben inzicht gekregen in de kracht en zwakte van ons team en hoe we daar mee om kunnen gaan. Wat hadden we allemaal een hekel aan de blauwe fase :-). Geweldig goed en ook geweldig leuk om te doen! (In samenwerking met TLC).

Ervaringen crisis samenwerking

W.manager hypotheek advies)
Binnen ons management team lagen een aantal zaken onder het tapijt. Ze werden niet uitgesproken maar beïnvloedden het werk en de sfeer negatief. Het team functioneerde niet goed. Individueel zijn het echter een voor een goede mensen en ze werken keihard. Ik stond op het punt mensen te ontslaan toen Greet van start ging met de individuele gesprekken en daarna een workshop van 2 intensieve teamdagen organiseerde. Dat mensen bang voor mij zouden zijn, daar had ik nooit aan gedacht. Ik heb ze aangenomen omdat ik ze goed vind en hun oordeel graag wil horen. Dat ik de oorzaak zou zijn van die ruis had ik nooit verwacht. Ik ben blij dat ze me dat nu hebben durven vertellen. Het waren zware dagen voor ons allemaal. We spreken elkaar nu aan en steunen elkaar. Het is nog wat wennen en ik ben blij dat we om de zoveel tijd even van Greet back up hebben bij zo’n vergadering. Zo houden we het vast. De rest van het bedrijf heeft er wel wat van meegekregen, zij voelen ook dat de sfeer ten goede veranderd is. Dit had ik veel eerder moeten doen.

M.(teammanager Reinier van Arkel Groep)
Vanuit de trainingen over de teamcompetenties heeft 1 team aangegeven te willen werken aan feedback geven en krijgen. Super! Dat kun je als teamleider wel willen maar als het gedragen wordt door het team werkt het pas echt.

Na de training over competenties was er al een positieve omslag binnen het team merkbaar. De feedbacktraining was spannend, maar in zo’n goede sfeer en zorgvuldigheid gegeven dat het een enorme positieve impact had en heeft op ons team. Door de diverse werkvormen moesten we zelf aan de slag, initiatief tonen, ons laten zien. Iedereen deed mee!

Greet de Bruijn
Beekstraat 14a
5671 CT Nuenen
T 06 11 498416
M greet.debruijn@thebitterend.nl

Banknr: 81 86 07 792
KvK: 17123641
BTW nummer: 140.58.462.B.01

Onze organisatiepoot: Loyaal Leven
Lid van de VCW , Lid van EFT
en Lid van de RvA Leren over Leven-OICS

Gotogdb is onderdeel van communicatie-adviesbureau The Bitter End